Workshop Songwriting

Logo-Muziek-Herfstweek-def

In samenwerking met Muziek Herfstweek geeft Elrieke van 18 t/m 24 oktober de workshop Singer-Songwriter.

Hieronder staat de informatie die tevens op de website van Muziek Herfstweek vermeld staat. Meer informatie over aanmelden, de locatie vindt u door HIER te klikken.

Workshop Singer/songwriter –  docente Elrieke van Gelderen

Altijd al zelf liedjes willen schrijven, maar nooit geweten hoe te beginnen? Of juist al aardig wat liedjes geschreven, maar je wilt je er meer in verdiepen of je loopt juist vast? Heb je goede ideeën voor een tekst, maar nog geen melodie of juist andersom? En vind je het leuk om je eigen liedjes te (gaan) zingen en jezelf te begeleiden? Dan ben je hier op de juiste plek!

IMG_0002

Tijdens deze muziekweek gaat Elrieke met jullie aan de slag met het schrijven van liedjes. Diverse kaders en technieken worden jullie aangereikt op het gebied van melodie, tekst en liedstructuur. Verschillende stromingen stippen we aan: een country lied bevat bijvoorbeeld andere componenten dan bijvoorbeeld een musical-lied of een popsong. Maar we besteden ook aandacht aan het lied-schrijven proces: Wat kom je nu eigenlijk tegen bij het schrijven van een lied en wat kan en wil je er uiteindelijk mee gaan doen? Hoe kom je van idee tot een uitvoerbaar lied? Je kunt verwachten dat je veel tips, ideeën en nieuwe invalshoeken gaat krijgen.

Het uitgangspunt zijn je eigen liedjes (of het liedje dat je wil gaan schrijven) en die van je medecursisten. Het gaat erom jouw schrijverstalent verder te ontwikkelen, om handen en voeten te geven aan jouw creativiteit en om elkaar te inspireren.

Het enige dat van belang is, is dat je jezelf enigszins kunt begeleiden op een harmonie-instrument bijv. gitaar of piano/keyboard (zelf mee te brengen).

De workshop wordt gegeven in het Nederlands en de nadruk zal ook liggen op Nederlandstalige liedjes. Er is echter ook ruimte voor teksten in het Engels.

Wat zou het mooi zijn om aan het eind van de week jouw liedje te zingen en spelen tijdens de uitvoering! (geen must…)

elrieke photo 1 smallover Elrieke:

Elrieke is singer-songwriter/podium-artiest. Ze heeft diverse EP’s gemaakt met eigen liedjes en o.a. samengewerkt met Linda Simpson (Magna Carta) en diverse toeren georganiseerd in binnen- en buitenland. Tevens heeft zij een eigen bedrijf in live muziek bij uitvaarten en het coachen van (beginnende) artiesten, geven van gitaar- en songwriting-les en workshops.Met een achtergrond als maatschappelijk werker is zij gespecialiseerd in veranderingsprocessen zowel individueel als in groepen.

Anderen noemen de muziek van Elrieke: ‘Een Amerikaanse Sound met een Engelse Bite’, ‘akoestische folk gerelateerde muziek’, ‘gevoelige teksten en meeslepende melodieën’. Haar inspiratiebronnen zijn o.a. Jackson Browne, Bob Dylan, Patty Griffin, Paul Simon, Joni Mitchell, Beth Hart.